Laboratóriumunk - mely a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Áramlástan Tanszékének szervezeti egysége - a nagy magyar aerodinamikus, Kármán Tódor nevét viseli. Hat szélcsatornánkkal nemzeti és nemzetközi kutatási projektekben veszünk részt, valamint ipari, környezetvédelmi problémák megoldására is vállalkozunk. Laboratóriumunk a Nemzeti Kutatási Infrastruktúra Regiszterben (NEKIFUT) regisztrált kutatási infrastruktúra (RKI) címet nyert el. Azonosító: C188392.
mt_ignore:
 
 
A debreceni Nagyerdei Stadion a szélcsatornában Nyomtatás E-mail
2012. július 28. szombat 13:27

stadionmodell

A Debrecenben tervezett UEFA 4. kategóriájú Nagyerdei Stadion szélcsatornaméréseit laboratóriumunk végezte. Meghatároztuk a szélterhelést a nagy kiterjedésű tetőszerkezeten az 1:150 léptékű szélcsatorna modell tetőfelületén elhelyezett nyomásmérő pontok segítségével. Egy másik fontos kérdés a szélkomfort volt a nézőtéren illetve a pályafű szellőzése. Videó itt:

 

A videót az Index (http://index.hu) készítette a projektet bemutató sajtóeseményen, 2012. június 26-án, köszönet a szerkesztőknek, Fiantok Dánielnek és Kolbert Andrásnak a kiváló riportért. A video eredetije itt található:
http://index.hu/video/2012/06/26/nem_fog_berohadni_a_fu_az_uj_debreceni_stadi...

További képek:

A szélkomfort vizsgálatára hődrót-anemométeres (CTA) méréseket végeztünk a stadionmodell különböző pontjain az új három dimenziós szondamozgató traverz segítségével.

 

 
Következő >

Keresés

Language

  • Magyar
  • English
Copyright: BME Department of Fluid Mechanics  |  Joomla Template by Joomlashack
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design