M0 projektzáró beszámoló és sajtótájékoztató Nyomtatás E-mail
2007. október 15. hétfő 15:12

A BME Áramlástan Tanszék elkészült az M0 autóút északi szektorának a 11-es és a 10-es út közötti szakaszával kapcsolatos vizsgálatokkal. Az eredményekrõl  október 17-én szerdán, délután 3 órakor a szélcsatorna laboratóriumban, megbízónk, az NIF Zrt. sajtótájékoztatójával egybekötve számolunk be. Az elmúlt hónapok munkájának egyik fõ  eredménye az elkészült 5 lakossági tájékoztató anyag, amely innen is letölthetõ.
 

Tovább...
 
Elkészült az Áramlástan Tanszék jelentése Nyomtatás E-mail
2007. július 10. kedd 09:38

mt_ignore:jelentes_kesz

2007. július 5-én Dr. Lajos Tamás projektvezető átadta az NIF ZRt. képviselőinek az M0 autóút északi, 10 és 11-es utak közötti szakaszának vizsgálatáról szóló, közel 200 oldalas jelentést és annak DVD és CD mellékletét. A jelentés teljes ismertetésére - a korábban ígértekkel szemben - még várni kell. Az NIF Rt. egyelőre tanulmányozza a jelentést, és  az ő hozzájárulásukat követően tesszük közzé a jelentésben foglaltakat itt, a honlapon is.

 

Tovább...
 
Így készül... Nyomtatás E-mail
2007. május 23. szerda 10:12

...a szélcsatornamodell. A dombok között futó M0 nyomvonal modelljének elkészítése soklépcsős munkafolyamat része volt. A következő képeken végigkísérhetjük a modell útját a számítógéptől a szélcsatornáig.

Tovább...
 
Szélcsatorna mérés bemutató lesz május 24-én Nyomtatás E-mail
2007. május 11. péntek 14:53
mt_ignore:szelcsat

A projektindító megbeszélésen közzétettük, hogy a szélcsatorna modellkísérletek megkezdése után újabb összejövetelt fogunk tartani, ahol bemutatjuk az érdekelteknek a szélcsatorna vizsgálatok módszereit és gyakorlatát.

Tovább...
 
A szélirányok kiválasztásáról, avagy merről fúj a szél? Nyomtatás E-mail
2007. április 05. csütörtök 19:59

mt_ignore:szelangyal 

A légszennyezettségi vizsgálat fontos lépése a vizsgált területeken uralkodó szélirányok meghatározása. Az M0 északi szektor esetében ezt a domborzat jelenléte nehezítette meg. A feladat megoldásáról az alábbiakban olvashatnak.

Tovább...
 

Keresés

Language

  • Magyar
  • English
Copyright: BME Department of Fluid Mechanics  |  Joomla Template by Joomlashack
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design